PARAMAHAMSA VIŠVANANDA

Skolotājs – Krija jogas meistars.

Ja paļaujies uz saviem spēkiem, vari sasniegt noteiktu garīgās attīstības līmeni, taču, lai realizētu Absolūto, lai pilnībā sevi pārveidotu par Dieva Gaismu, ir nepieciešama Skolotāja žēlsirdība. Kamēr nav parādījies Skolotājs, to paveikt nav iespējams.

Paramahamsa Višvananda

SAVIENĪBA AR DIEVIŠĶO

Jo vairāk mēs pievēršam uzmanību kaut kam, jo vairāk mēs tam pieskaņojamies. Izmantojot Dievu kā mūsu jogas un meditācijas galveno punktu, mēs varam atklāt savu iekšējo  dievišķumu. Jo saikne ar Dievišķo ir jogas patiesais mērķis. Dzīvojot kā bhakti, joga un meditācija palīdz uzturēt tavu ķermeni un trenē prātu, lai sagatavotu tevi ilgstošas realizācijas saņemšanai un uzturēšanai. Paramahamsa Višvananda māca dažādus meditācijas veidus, kas palīdz tev koncentrēties uz Dievu un Viņa Mīlestību.

BHAKTI MARGA DIBINĀTĀJS

Paramahamsa Višvananda iemieso daudzus meistarības aspektus, kas gan individuāli, gan kopīgi izceļ Viņu kā dzīvu bhakti. izpausmi. Viņš ir Vaišnava Āčārja, Krija Jogas Meistars, dibinātājs-āčārja, satguru un Bhakti Margas vadītājs.

Viņš ir virzītājspēks un iedvesmas avots visam misijas veikumam kalpošanā cilvēcei. Vienreizēji savijot kopā šo dažādo tradīciju elementus, Viņš piedāvā pārbaudītu ceļu un atbalstu, lai visbeidzot sasniegtu Dievrealizāciju.

Paramahamsa Višvananda seko mūžsenai tradīcijai atbildēt uz cilvēku jautājumiem pasākumos, ko sauc par satsangiem vai garīgās sarunās. Tā ir reti sastopama iespēja gūt tik personisku piekļuvi dzīvam Meistaram un satguru, kā arī iespēja mācīties no Viņa.

ĀTMA KRIJA YOGA

Ātma Krija Yoga ir absolūti unikāla. Lai arī tās tehnikas nomierina prātu, taču garīgais mērķis ir pamodināt dvēseli tās mūžīgajās attiecībās ar Dievu, attīstot dažādas bhakti formas: mīlestību un nodošanos. Kad tava praktizēšana padziļinās, dievišķās īpašības dabiski sāk izpausties: miers, paškontrole, spēks, gudrība, pazemība, līdzcietība, vitalitāte u.c. Ar Šaktipāta iniciācijas vēlību, šīs tehnikas ir pietiekami vienkāršas, lai iesācēji varētu mācīties, bet tai pat laikā, tās ir pietiekami spēcīgas, lai pat visizcilākos meditētājus nogādātu līdz jauniem dievišķās saiknes augstumiem.

Tuvākie pasākumi Latvijā

KAS IR DARŠANS?

Daršans nozīmē ‘Dievišķais redzējums’: skatīt Dievišķo un būt Dievišķā ieraudzītam.

Daršana laikā Paramahamsa Višvananda lūkojas dziļi katra cilvēka acīs, izlejot pār tiem Dievišķo beznosacījuma mīlestību. Šī žēlastības dāvana attīra katra ceļu šīs Mīlestības aptveršanai ikvienā sirdī.

Katra cilvēka pieredze būs vienreizēja. Vai tu sajūti ko dziļu, vai pavisam neko, kaut kas tevī tiks aizskarts.

Daršana saņemšana no pilnībā Dievrealizēta Meistara, kurš atrodas pastāvīgā savienībā ar Dievišķo, ir rets un ļoti īpašs dārgums, kuru nedrīkst palaist garām.

KĀDS IR DARŠANA MĒRĶIS?

Paramahamsa Višvananda bieži saka, ka daršana laikā Viņš attīra mūsu dvēseles spoguli no putekļiem un netīrumiem, lai mēs aizvien vairāk spētu atstarot Dieva gaismu.

KO GŪSTU NO DARŠANA?

Katrs gūst ko atšķirīgu, tieši to, kas nepieciešams. Kādam tā ir svētība. Kādam tā ir transformācija, un kādam citam – dziedināšana, taču svarīgākais – tā ir dalīšanās Mīlestībā.

KĀ MAN VAJADZĒTU ĢĒRBTIES?

Daršans ir svinīgs pasākums; ieteicams vilkt košu, bet pieticīgu apģērbu. Neaizmirstiet, ka jūs gatavojaties satikt Dievišķo, tāpēc, lūdzu, ģērbieties skaisti. Tradicionālais indiešu apģērbs ir ieteicams, bet ne obligāts. Sievietes parasti velk garus svārkus un krekliņus ar mazu dekoltē izgriezumu. Vīrieši velk bikses un kreklu/T-kreklu. Šorti, šauras bikses, īsi T-krekli šim pasākumam nav piemēroti.

KAS MAN IR JĀDARA DARŠANA LAIKĀ?

Daršana laikā tev nekas nav jādara, ja nu jāizbauda šis mirklis. Tas ir laiks vienīgi pieredzei.

KĀDĀM SAJŪTĀM IR JĀBŪT?

Katrs daršans ir jauna pieredze. Katram šī pieredze tajā brīdī ir unikāla. Neatkarīgi no tā, vai jūti ko svarīgu vai vispār neko nejūti, kaut kas dziļi tevī tiek aizskarts, apzinies to vai nē.

KURŠ VAR APMEKLĒT DARŠANU?

Daršans ir atvērts ikvienam, bez ierobežojumiem. Aicināti tiek visi neatkarīgi no piederības ticībai vai tradīcijai. Svētības saņemšana ir bezmaksas, tomēr daršana rīkotāji būs pateicīgi par ziedojumiem.

Avots: https://bhaktimarga.lv/

No posts found.