- 2 burkāni (aptuveni 1 glāze)
- 2 ēd. k. eļļas
- 1 tējk. melno sinepju sēklu
- 1 šķipsna asafetīdas
- 1 tējk. masala marinēšanas pulvera
- 2 šķipsnas sāls
Burkānus nomazgā un kārtīgi noslauka, tad nomizo un sasmalcina.
Nelielā katliņā uz vidējas uguns sakarsē eļļu, pievieno sinepju sēklas un asafetīdu. Maisa, līdz sēklas sāk sprakšķēt. Atdzesē un uzlej uz burkāniem.
Pievieno masala marinēšanas pulveri un sāli. Kārtīgi samaisa.
Uzliek vāku un glabā ledusskapī. Var glabāt līdz pat 1 mēnesim, ja vien marinējumā neiekļūst ne pilīte ūdens, piemēram, lietojot slapju karoti, lai izņemtu burkānus no burkas. Ūdens uzsāk fermentācijas procesus, kas sabojā marinējumu.
Ēd ļoti nedaudz kā piedevu maltītei.
■ Masala marinēšanas pulveri var iegādāties indiešu pārtikas veikalos. Tas nav tas pats, kas masala pulveris.
Pittas un vatas uzbūves cilvēkiem Šo ēdienu vajadzētu ēst pavisam nedaudz.
V-P-K-
Attēls: https://milkandcardamom.com/2019/01/11/gajar-nu-athanu-indian-pickled-carrots/