Kā rūpēties par savu jogas paklājiņu?

KĀ JOGAS PAKĀJIŅŠ IETEKMĒ MŪSU JOGAS PRAKSI?

Jogas paklājiņš ir tas, kas atbalsta tevi visas tavas prakses laikā. Tas ir vienīgais pēc tevis paša uz kuru tu vari paļauties, un tieši tāpēc tava paklāja izvēle ir tas, kas liecina par tavu attieksmi pret dzīvi, pašam pret sevi un apkārtējo vidi.

Kā tu pret to attiecies, kā pielieto un kā rūpējies par to ir simbols tam, kā tu rūpējies pats par sevi. 

Kā gan jogas paklājs var būt tavs spogulis? Paklājs ir tā vieta, kur tu darbojies, kur transformējies tu pats, tavs  ķermenis, tavs gars un attīstās tava jogas prakse.  Paklājs ir tā vieta, kur tu apzinies, cik spēcīgs, lokans un attīstīts ir tavs ķermenis. Vieta, kur tu vari gūt progresu un sekot tam. Regulāra prakse ir veids kā progresēt un tas, cik bieži tu uzkāpt uz sava jogas paklājiņa, vienalga mājās vai studijā, ir viens no indikātoriem, kas norāda, cik ļoti tu rūpējies par sevi. Jogas paklājiņš ir tavs spēcīgākais transformācijas ierocis jau no pirmās lietošanas dienas. Tāpat kā ar cilvēkiem, arī ar paklājiņu ir jānodibina kontakts un “jāsadraudzējas”, jo lai jogas prakse būtu  veiksmīga un tu iegūtu vislabākos rezultātus, labām ir jābūt arī attiecībām ar jogas paklājiņu.

KĀDAM IR JĀBŪT JOGAS PAKLĀJIŅAM?

Tas, ka tam ir jābūt kvalitatīvam, šaubu nav. To vai tas būs eko, ir tikai tava individuālā izvēle. Pats galvenais, lai tas būtu uzticams tev un tavai jogas praksei, lai palīdzētu tev noturēt līdzsvara pozas un izturēt spoka vingrinājumus, lai tas neslīdētu un ātri nenolietotos. Jogas skolotāji ir atzinuši, ka regulāri lietojot parastos jogas paklājiņus, tie ir jāmaina vismaz reizi gadā, tāpēc varbūt ir vērts ieguldīt kvalitatīvā paklājiņā vienu reizi, nekā katru gadu pirkt jaunu paklājiņu. Tā tu ne tikai ietaupīsi naudu, bet rūpēsies arī par mūsu planētu,  samazinot atkritumu daudzumu.

AR KO TĪRĪT JOGAS PAKLĀJIŅU?

Vairums cilvēku par jogas paklājiņa tīrīšanu aizdomājas reti, taču rūpīga kopšana ir vajadzīga ne tikai mūsu ķermenim un garam, bet arī mūsu mīļajam jogas paklājiņam.  Veikalos ir pieejami dažādi tīrāmie līdzeļi, gan parastajiem, gan eko paklājiņiem, taču ikviens paklāja tīrāmo var pagatavot pats.

Piedāvājam recepti, kas tavam “cīņu biedram” atgriezīs pirmreizīgo svaigumu un piešķirs labi koptu izskatu.

KĀ PAGATAVOT TĪRĀMO LĪDZEKLI PAŠAM?

Spreja pudelē ielej 3 daļas ūdeni, 1 daļu destilēta baltā etiķa, pievieno 10 pilienus savu iemīļotāko aromātisko ēterisko eļļu. Vislabāk derēs eļļa ar antibakteriālu iedarbību –  tējas koka, eikalipta, lavanda un citas.

KĀ TĪRĪT PAKLĀJIŅU?

Uzsmidzini šo šķidrumu uz paklājiņa un ļauj tam pāris minūtes tur nosēsties, pēc tam nomazgā ar mitru drāniņu vai sūkli. Ļauj lai tas kārtīgi nožūst, 10-15 min. Ja paklājs vēl ir mitrs, tad nosusini to ar dvieli.

Pēc tam atkārto visu to pašu ar otru pusi.

Attēls: https://www.yogajournal.com/

No posts found.