10 apstākļi, kuri nosaka prioritātes

1. Vecums. Lai gan daudziem cilvēkiem šķiet, ka vecums visai bieži ir šķērslis, īstenībā jebkurā vecumā iespējams gandrīz viss. Tomēr, ja esat jauns, varbūt šo to izvēlēsieties darīt vispirms, bet šo to atlikt uz vēlāku laiku. Uz katra nākamā gadu desmita sliekšņa apdomājiet, kādu jūs vēlētos veidot savu dzīvi!

2. Bērni. Ir gaužām vienkārši atmest ar roku saviem sapņiem un iecerēm, aizbildinoties ar bērnu audzināšanu. Ja tā noticis ar jums, apdomājiet, vai bērni nav tikai iegansts, lai savu personisko nodomu īstenošanu atliktu uz nenoteiktu laiku. Ja bērni redzēs, ka protat ieviest savā dzīvē pozitīvas pārmaiņas, viņi jūs cienīs vēl vairāk.

3. Parādi. Naudas parādi var būt ļoti nomācoši, tie apslāpē domas par nākotnes iecerēm. Labam iesākumam derētu izstrādāt reālu shēmu, kā pamazām tikt vaļā no parādiem. Paturiet prātā, ka parādi bieži vien ir zīmīgs simptoms; visticamāk, tikpat liela uzmanību kā parādu atmaksai jums jāpievērš ari parādu cēlonim.

4. Darbs. No priekšnieka jūs saņemat tikai nenoteiktus solījumus par skaisto nākotni. Labi apdomājiet, vai tas, ko viņš sola, ir 1) ticams un 2) tieši tas, ko jūs vēlaties! Uzņemieties iniciatīvu, nesaistiet visas cerības tikai ar priekšnieka labvēlību!

5. Mājas. Centieties padarīt savu mājokli par vietu, kur tiešām varat atpūsties un justies ērti.

6. Draugi. Draugu uzskati un ietekme var būt ļoti spēcīga. Ja tajā ceļā, ko esat izvēlējies, draugu sabiedrība jums ir atbalsts, – lieliski! Bet, ja, tieši otrādi, draugu ietekmē jūs uzsākat ko tādu, par ko pats neesat īsti pārliecināts, tad, iespējams, viņu ietekme ir negatīva.

7. Ceļojumi. Varbūt ir vietas, kur jūs gribētu nokļūt, taču nav ne laika, ne naudas. Noskaidrojiet par šiem maršrutiem visu, ko varat! Jo vairāk informācijas ievāksiet, jo vieglāk jums būs šo mērķi realizēt. Ceļojumu plānošana var būt tikpat svarīga prioritāte kā pats ceļojums.

8. Mācības. Ja gatavojaties beigt augstskolu vai studējat doktorantūrā, ir skaidrs, ka jūsu tuvākie mērķi ir saistīti ar studijām. Tomēr tas jums neliedz plānot, kāda būs dzīve pēc mācību beigām. Ja paturēsiet prātā mērķus, kuriem gatavojaties pievērsties turpmākajā dzīvē, arī mācības sekmēsies labāk.

9. Slimnieku aprūpe. Dažiem no mums pienākums liek aizvadīt garas stundas pie sasirguša tuvinieka gultas. Arī šis laiks noder, lai apdomātu savus mērķus. Vai gan tāpēc jūs kļūsiet mazāk iejūtīgs?

10. Sirdsbalss. Pēdējais un vissvarīgākais – arvien ieklausieties, ko jums saka sirdsbalss, instinkta balss! Ja instinktīvi šķiet, ka zināma rīcība vai izvēle ir īstā un pareizā (lai arī jūs nevarat paskaidrot, kāpēc), tad visdrīzāk tā arī ir.

Roberts Eštons Dzīves plāns fragmenti

Foto: MisterMistrz

No posts found.